Шулики (шуляки) — коржі з пісного і прісного тіста. їх пекли на свята Маковія і Спаса, на цей час припадав двотижневий піст. Коржі розламували на шматки і їли з медом та тертим маком.
У просіяне борошно кладуть яйця, розтерті з медом, додають соду, сіль, промитий мак, молоко, масло. Із всіх цих продуктів замішують круте тісто, розкачують його шаром в 2,5—3 мм, кладуть на лист, проколюють у кількох місцях виделкою і випікають у духовці до готовності. Промитий і добре розмочений мак розтирають у фарфоровій ступці, поступово додаючи кип'ячену воду до утворення макового молока, потім вливають у мак мед, безперервно розмішуючи, і розводять кип'яченою водою, Цією підливою заливають дрібно розламані шматочки випеченого шулика і добре перемішують.
На 2 склянки пшеничного борошна — 4 ст. ложки молока, 1 яйце, І ст. ложку меду, 1 ст. ложку маку, 1/2 чайної ложки соди, 1 ст. ложку вершкового масла. Для підливи — 1/2 склянки 3/4 склянки води, 3 ст. ложки маку.