Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. ШУЛИКИ З МЕДОМ І МАКОМ
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Ваш возраст
Всего ответов: 428


Приветствую Вас, Гость · RSS 24.11.2024, 22:14
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Сладости

Поиск

Ученые сделали сенсационное заявление о пользе сала
Читайте содержимое этикеток!
Пиво в пластике ядовито
Количество выпитого кофе влияет на размер женской груди


ШУЛИКИ З МЕДОМ І МАКОМ


Шулики (шуляки) — коржі з пісного і прісного тіста. їх пекли на свята Маковія і Спаса, на цей час припадав двотижневий піст. Коржі розламували на шматки і їли з медом та тертим маком.

У просіяне борошно кладуть яйця, розтерті з медом, додають соду, сіль, промитий мак, молоко, масло. Із всіх цих продуктів замішують круте тісто, розкачують його шаром в 2,5—3 мм, кладуть на лист, проколюють у кількох місцях виделкою і випікають у духовці до готовності. Промитий і добре розмочений мак розтирають у фарфоровій ступці, поступово додаючи кип'ячену воду до утворення макового молока, потім вливають у мак мед, безперервно розмішуючи, і розводять кип'яченою водою, Цією підливою заливають дрібно розламані шматочки випеченого шулика і добре перемішують.

На 2 склянки пшеничного борошна — 4 ст. ложки молока, 1 яйце, І ст. ложку меду, 1 ст. ложку маку, 1/2 чайної ложки соди, 1 ст. ложку вершкового масла. Для підливи — 1/2 склянки 3/4 склянки води, 3 ст. ложки маку.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: Коржик




Категория: Сладости | Добавлено 24.11.2014
Просмотров: 554 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "ШУЛИКИ З МЕДОМ І МАКОМ"

ШУЛИКИ

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика