500 г сиру 4 яйця 1 склянка цукру 2 ч. л. ванільного цукру
Для тіста:
260 г борошна 4 ст. л. цукру 120 г дуже холодного вершкового масла 1 ч. л. соди 1/4 ч. л. солі
Дуже смачний сирник, ніжний із вершковим присмаком, нагадує сирну паску! Сир беріть сухий, приблизно 9 % жирності. Масло вибирайте смачне, 82,5 % жирності, з яскравим вершковим смаком, від нього дуже залежить смак готової страви. Усередину можна додати родзинки, подрібнену курагу або трохи цедри лимона.
Сир перетріть крізь сито чи скористайтеся блендером. Додайте яйця, цукор, ванільний цукор та ретельно перемішайте до можливої однорідності чи збийте блендером.
Приготуйте тісто.
В окремому посуді змішайте цукор, сіль, борошно та соду. Туди ж натріть на крупній тертушці вершкове масло. Руками перетирайте масло з борошном і цукром, зробіть крихту з однаковими часточками.
Форму для випікання (десь 20 × 25 см) змажте вершковим маслом.
Всипте частину тіста та розподіліть по формі та бортах. Приминати не потрібно.
На крихту викладіть сирну суміш та рівномірно засипте рештою тіста.
Випікайте в розігрітій до 180 °С духовці 40—60 хвилин до золотистого кольору. Сирні запіканки та сирники завжди готують різний час, але перші 40 хвилин не потрібно відкривати духовку.
Дайте охолонути, щоб середина застигла. Куштувати можна вже за 2—3 години. Але на наступний день вона навіть смачніша.