1/2 середньої курки 2 картоплини 1 морквина 1 цибулина 3 пучки щавлю 2 яйця сіль корінь петрушки 1 ч. л. чорного перцю горошком 2 ст. л. олії 1 ст. л. вершкового масла 2,5 л води сметана зелена цибуля та кріп
Курку розрубайте на шматки, залийте водою, доведіть до кипіння, зніміть піну, додайте перець і варіть на слабкому вогні до готовності курки, приблизно 2,5—3 години.
Очистіть овочі. Цибулину наріжте кубиками, корінь петрушки та морквину натріть на тертушці та обсмажте все разом на суміші вершкового масла й олії до прозорості. Додайте в бульйон.
Картоплю очистіть, наріжте шматками та покладіть у каструлю.
Свіжий щавель переберіть, відріжте тверду частину, ретельно помийте та нашаткуйте.
Коли картопля готова, додайте щавель та сіль, проваріть 2 хвилини і зніміть з вогню.
Додайте нарізані дрібно зелену цибулю та кріп.
До кожної тарілки кладіть половину звареного яйця та ложку смачної сметани.