Заготівлю використовують для приготування борщів узимку. Потрібні продукти: щавель, зелена цибуля, кріп.
Свіжий щавель миють, видаляють пожовкле і зіпсоване листя, відрізають стеблини, залишаючи 1—2 см довжини, потім подрібнюють.
Зелену цибулю миють, обчищають, відрізають кореневу мичку і кінці зелених стеблин, потім нарізають кусочками завдовжки 1—2 см. Кріп перебирають, миють і дрібно нарізають.
Всі приготовлені компоненти старанно перетирають з сіллю (солі 5—8 % відносно ваги зелені, при цьому виділяється сік) і щільно укладають у банки. Банки місткістю 0,5 л стерилізують при температурі 100 °С протягом 20 хв.
Витрата продуктів для приготування 10 банок консервів місткістю 6,5 л, г: щавель — 3000, цибуля зелена — 2000, кріп — 500, сіль — 80.