Свинячу грудинку солять, смажать до готовності, поливаючи через кожні 8— 10 хвилин соком і жиром, в якому вона смажиться. Смажену грудинку нарізують порціонними кусками, заправляють злегка підсмаженими борошном і цибулею, томатом, перцем, цукром, сіллю (за смаком) і тушкують ще 8—10 хвилин. Свіжу капусту шаткують, поливають оцтом (квашену капусту віджимають) і тушкують до готовності. Подаючи грудинку на стіл, на гарнір кладуть підготовлену капусту і поливають соком і жиром, в якому смажилась грудинка.
На 500 г грудинки — 2 ст. ложки жиру, 500 г свіжої капусти або 450 г квашеної, 1 цибулину, 2 ст. ложки томату-пюре, по 1 ст. ложці оцту і цукру, 2 горошини чорного перцю, 1 лавровий листок.