4 середніх картоплини з високим вмістом крохмалю 1 цибулина 1 яйце 150 г білих грибів 6—7 ст. л. некислої жирної домашньої сметани 2 зубчики часнику олія 30 г вершкового масла зелень петрушки сіль
Для драників треба вибирати картоплю з високим вмістом крохмалю, після очищення її слід швидко обмити. Якщо картопля бідна на крохмаль, додайте 1—2 ч. л. крохмалю на кожні 4 середні картоплини.
Натріть на найдрібнішій тертушці цибулину, потім очищену картоплю, відразу перемішайте з цибулею, це не дає темнішати картоплі. Якщо цибуля та картопля дали багато соку, трохи злийте, не віджимайте.
Посоліть, додайте яйце. Викладайте драники столовою ложкою на розігріту пательню з олією, розрівнюйте. Смажте на помірному вогні з обох боків.
Для соусу очистіть білі гриби та наріжте скибочками та обсмажте на вершковому маслі, наприкінці додайте подрібнений часник, зменшіть вогонь та готуйте ще 2 хвилини.
Додайте сметану та проваріть на слабкому вогні, поки аромат сметани не зникне. Додайте сіль.