Для маринаду: 1 л води, 50 г солі, 75 г цукру, 100 мл яблучного оцту, 5—6 горошин чорного перцю, 2 зонтики кропу
Гриби очистити, ретельно промити. У великих грибів шапки відокремити від ніжок і розрізати на кілька частин. У каструлі скип’ятити воду, додати сіль (30 г солі на 1 л води), викласти ніжки грибів, варити 10 хв, потім додати шапки й варити ще 10 хв. Гриби відкинути на друшляк, промити гарячою водою. Для маринаду воду довести до кипіння, додати сіль, цукор, кріп і перець, влити оцет. У маринад, що кипить, викласти гриби й варити за слабкого кипіння, поки вони не осядуть на дно. Потім гриби розкласти в сухі стерилізовані банки, залити гарячим маринадом. Коли гриби охолонуть, обв’язати горлечка банок пергаментним папером і поставити в холодне місце.