1 кг моркви, 1 кг кореня селери, 1 кг цвітної капусти, 1 кг болгарського перцю, 1 кг цибулі, 100—150 г солі, 150 г цукру, 5—8 г лимонної кислоти, щіпка насіння кропу
Моркву й корінь селери очистити, нарізати скибочками. Болгарський перець і цибулю нарізати кільцями. Цвітну капусту розібрати на суцвіття, бланшувати 1—2 хв у підсоленому окропі (10 г солі на 1 л води), потім відкинути на друшляк, обдати холодною водою й дати їй стекти. Овочі змішати, додати сіль, цукор, лимонну кислоту, насіння кропу, акуратно перемішати й викласти в ємність для квашення. Зверху поставити гніт. Залишити на 10—15 днів за кімнатної температури. Зберігати в холодному місці.