500—600 г невеликих огірків, 70 г моркви, 50 г цибулі, 10—15 г кореня хрону, 10—15 г зелені кропу, 75 мл 9 % -ного оцту, 20 г солі, 75 г цукру, 1 лавровий листок, 3—5 г зерен гірчиці, по 2—3 горошини чорного й духмяного перцю
Рецепт розрахований на банку місткістю 1 л. Огірки замочити на 3—4 год. Моркву й корінь хрону нарізати кружальцями, цибулю — кільцями, кріп подрібнити. Щільно укласти огірки в банку, пересипаючи овочами й зеленню, додати спеції. Усипати сіль, цукор і влити оцет. Банку з огірками залити доверху окропом, стерилізувати протягом 10—15 хв. Потім банки закрутити, перевернути й остудити.