1 кг слив, 250 г кизилу, 60—80 г гострого перцю, 40 г часнику, 150 г зелені (петрушка, кріп, базилік, кінза), 150 мл води, 15 мл 9 %-ного оцту, 15—20 г солі, цукор до смаку
Сливи очистити від кісточок, викласти в сотейник, додати трохи води, тушкувати 10 хв. Потім протерти крізь сито. Кизил залити рештою води, тушкувати під кришкою до м’якості, також протерти крізь сито. Змішати пюре з кизилу й слив, варити на слабкому вогні 30 хв. Додати подрібнений гострий перець, часник, зелень, тушкувати ще 10 хв, постійно перемішуючи. Наприкінці приготування додати сіль, цукор, оцет. Гарячий соус розкласти в стерилізовані банки, закрутити й укутати до остигання.