1 кг болгарського перцю, 50 г гострого перцю, 100 г часнику, 200 г томатної пасти, 50—70 г зелені петрушки, 100 мл олії, 50 мл 9 %-ного оцту, 40—50 г цукру, 30—40 г солі, спеції до смаку
Для соусу необхідно взяти томатну пасту, приготовану без додавання крохмалю, згущувачів, солі й цукру. Перець очистити від насіння. Подрібнити перець, часник і зелень за допомогою блендера або м’ясорубки. Додати до маси олію, цукор, сіль, спеції, довести до кипіння, тушкувати на слабкому вогні 15—20 хв. Потім додати томатну пасту, влити оцет, ретельно перемішати, тушкувати 5 хв. Розкласти гарячий соус у стерилізовані банки, одразу закрутити й укутати до остигання.