2 кг баклажанів, 1 кг помідорів, 500 г цибулі, 500 г кореня петрушки, 100 г олії, 30 г солі, спеції до смаку
Баклажани очистити, розрізати навпіл, опустити на 20 хв у підсолену воду (30 г солі на 1 л води), потім віджати й дрібно нарізати. Цибулю дрібно нарізати. Корінь петрушки очистити, натерти. Помідори нарізати невеликими скибочками. Укласти на чисте деко шарами цибулю, корінь петрушки, потім баклажани й помідори, посипати сіллю та спеціями, полити олією. Запікати в розігрітій до 180 °С духовій шафі 25—30 хв. Готові овочі подрібнити у блендері до однорідності. Соус розкласти в стерилізовані банки місткістю 0,5 л, стерилізувати протягом 10 хв. Потім закрутити й укутати до остигання.