1 кг помідорів, 1 кг болгарського перцю, 500 г кабачків, 500 г цибулі, 500 г яблук, 30 г часнику, 20 г свіжого гострого перцю, 50 г зелені кропу й петрушки, 150 мл олії, 10 мл 9 %-ного оцту, 70—80 г цукру, 10 г солі, 2—3 лаврових листки, по 5 г меленого імбиру, кориці, мускатного горіха
Помідори нарізати, тушкувати на слабкому вогні 20 хв, потім протерти крізь сито. Кабачки і яблука очистити, натерти, злегка віджати. Болгарський перець і цибулю дрібно нашаткувати, обсмажити в олії. Додати кабачки, яблука, протерті помідори, рубану зелень, подрібнений гострий перець і пропущений через прес часник, тушкувати 20—30 хв. Гарячу масу подрібнити за допомогою блендера до однорідності. Додати сіль, цукор, спеції, оцет, довести до кипіння й тушкувати 5—10 хв. Розкласти соус у стерилізовані банки, закрутити й укутати до остигання.