Гострий соус із кабачків і помідорів з болгарським перцем
Соус із болгарського перцю з томатною пастою
1 кг болгарського перцю, 1 кг помідорів, 30—50 г часнику, 30 г томатної пасти, 100 мл олії, 30 г солі, 30 г цукру, 30 мл 9 %-ного оцту, мелений перець і кардамон до смаку
Усі овочі окремо пропустити через м’ясорубку або подрібнити за допомогою блендера. У сотейнику розігріти олію, викласти пюре з перцю, тушкувати 15 хв. Додати подрібнені помідори, часник, томатну пасту, сіль, цукор, спеції й тушкувати після закипання 10 хв. Влити оцет, перемішати. Гарячий соус розкласти в стерилізовані банки, закрутити й укутати до остигання.