Очищеного від кісток і промитого оселедця дрібно січуть або пропускають через м'ясорубку разом з розмоченим у вершках або в молоці пшеничним хлібом. Кладуть масу на оселедницю, надають форми оселедця, приклавши голову і хвіст. Від круто звареного яйця відокремлюють жовток, розтирають його з оцтом, заправляють гірчицею, солять, додають сметани, все добре розмішують і поливають оселедця. Зварений білок дрібно січуть разом із зеленою цибулею і посипають оселедець. Оселедця обкладають кружальцями із свіжих огірків, помідорів і ріпчастої цибулі. Взимку оселедця обкладають кружальцями підсмаженої на олії картоплі, печених буряків, солоних огірків, цибулі та маслинами.
На 1 оселедця (200 г) — 200 г пшеничного хліба, 1 склянку вершків або молока, 1 яйце, 1 ст. ложку 3-процентного оцту, 1 чайну ложку гірчиці, З ст. ложки сметани, по 1 свіжому огірку і помідору, 1 цибулину.