1 курча середнього розміру 40 г сушених білих грибів 1 цибулина 30 г вершкового масла 20 г борошна 80 г некислої сметани олія вода або бульйон чорний мелений перець сіль
Приготуйте грибний соус.
Для цього гриби ретельно промийте холодною водою, замочіть на 1—2 години (щоб скоротити процес приготування сушених грибів, їх можна залити окропом) та відваріть до готовності. Вони повинні стати м’якими.
Поріжте курча на великі шматки, кістки залишіть. Куряче філе переріжте на 2 частини, з кожного окороку має вийти 3 шматки.
Обсмажте кожний шматок з усіх боків на олії. Відкладіть.
Відварені гриби наріжте маленькими шматочками та підсмажте на вершковому маслі до аромату смажених грибів, додайте нарізану дуже дрібно цибулю, чорний перець та сіль. Смажте до м’якості цибулі. Додайте сметану та зменшіть вогонь (якщо вам не подобається смак сметани в страві, її можна замінити на вершки жирністю 20 %).
Борошно перемішайте з водою до сметаноподібної консистенції, щоб не було грудочок. Додайте до грибів та сметани. Доведіть до кипіння. Обсмажені курчата залийте соусом та тушкуйте протягом 20—25 хвилин. Додавайте поволі воду або бульйон, коли соус буде густішати.