Курка — 213 або курчата — 209, або бройлер-курчата — 192, або качка — 240, або індичка — 188, або гуска — 256, або фазан — 1/4 шт., або кролик — 140, або субпродукти птиці — 125, маргарин столовий — 4, маса смаженої птиці, дичини, кролика або субпродуктів — 100; картопля — 193, морква — 25, ріпа — ЗО, петрушка (корінь) — 13, томатне пюре — 15, цибуля ріпчаста — ЗО, маргарин столовий — 8, борошно пшеничне — 3, маса гарніру і соусу — 250. Вихід — 350.
Тушки птиці або кролика розрубати на куски по 40—50 г, субпродукти обробити. Підготовлені продукти обсмажити до утворення рум'яної кірочки, посолити, скласти у каструлю, залити гарячим бульйоном або водою (20—30% маси продукту), додати пасероване томатне пюре і тушкувати З0—40 хв. На бульйоні, що утворився при тушкуванні, приготувати соус червоний основний, яким залити кусочки м'яса, додати обсмажені картоплю, нарізану часточками, моркву, цибулю, корінь петрушки, ріпу (попередньо бланшовану), перець, тушкувати 15—20 хв. Наприкінці тушкування заправити лавровим листом. Перед подаванням у порціонну тарілку або баранчик покласти рагу, посипати зеленню.