12 скибочок чорного хліба 400 г оселедця 2 яблука 2 буряки 1 середня синя цибулина 3—4 ст. л. густої сметани зелень кропу 1 ч. л. чорного меленого перцю 1 ст. л. яблучного оцту 1 ст. л. нерафінованої олії 3 ст. л. кип’яченої води 1 ч. л. цукрової пудри
Зваріть буряки в кожусі до м’якості. Дайте охолонути.
Оселедець очистіть від шкіри та кісточок, поріжте скибочками.
Дрібно наріжте кріп, цибулю — кільцями. Змішайте кріп із цибулею, чорним меленим перцем, цукровою пудрою, олією, водою та оцтом і облиште на 1 годину.
Яблука та буряки потріть на крупній тертушці, не соліть, додайте сметану та ретельно перемішайте.
Наріжте хліб, обріжте скоринки та обсмажте з обох боків на сухій пательні, щоб середина була трохи м’якою.
З оселедця злийте маринад, цибулю залишіть, не викидайте. На грінку викладайте буряк з яблуком, а зверху — скибочку оселедця та мариновану цибулю. Прикрасьте кропом.