1 яйце 100 г сметани жирністю 20 % 140 г борошна 1 ст. л. олії 50 г вершкового масла 70 г цукру 1/2 ч. л. соди оцет засипка солі 150 г чорної смородини
Дуже смачний пиріг. Смородину можна замінити на родзинки, горіхи, цукати або на інші ягоди, але вони не повинні бути дуже соковитими.
Змішайте яйце, сметану й олію з охолодженим розтопленим вершковим маслом.
В іншу миску просійте борошно, додайте сіль та цукор.
В миску з яйцем насипте половину із миски з борошном. Перемішайте. Соду погасіть оцтом і додайте до тіста, всипте решту борошна з цукром. Перемішайте, додайте чорну смородину, дуже обережно перемішайте, щоб не розчавити ягоди.
Форму змастіть жиром, викладіть тісто та поставте в розігріту до 180 °С духовку. Випікайте 30—35 хвилин.