500 г домашнього сиру не вологого, але жирного 4 яйця 100 г вершкового масла 100 г цукру 100 г родзинок 1 лимон 1 ст. л. борошна ваніль
Для глазурі:
2 ст. л. жирної сметани 2 ст. л. какао 2 ст. л. цукру
Перетріть сир крізь сито або скористайтеся блендером.
Збийте сир, цукор, жовтки, ваніль, цедру лимона та м’яке вершкове масло. Додайте до маси сік 1/6 частини лимона та родзинки. Збивайте недовго, нам потрібно тільки перемішати.
Перекладіть масу до миски.
Розігрійте духовку до 180 °С.
Білки збийте, як на безе, до піків. Додайте в миску з сиром і дуже обережно перемішайте дерев’яною ложкою.
Форму для запікання змастіть вершковим маслом та обсипте борошном.
Перекладіть тісто до форми та поставте в духовку на поличку, нижчу за середню.
Випікайте сирник 50 хвилин, не відкриваючи духовки.
Вимкніть та залишіть у духовці на 3—4 години.
Зваріть глазур
Змішайте цукор, какао та сметану в сотейнику, доведіть до кипіння та варіть на дуже слабкому вогні, постійно помішуючи, поки не погустішає, 3—4 хвилини.
Перегорніть сирник на тарілку або дощечку.
Полийте глазур’ю та залишіть у холодильнику на ніч.
Наступного дня сирник можна їсти. Похожие рецепты: