1 кг кабачків, 7—8 листків хрону, 20 г зелені кропу, 20 г зелені петрушки, 10—15 г часнику, 10 г свіжого гострого перцю
Для маринаду: 1 л води, 25 г солі, 100 мл 9 %-ного оцту
Молоді кабачки нарізати кружальцями завтовшки близько 2 см. На дно банок викласти половину зелені й листків хрону, додати нарізаний гострий перець і часник. Заповнити банки кабачками, накрити рештою зелені. Для маринаду довести до кипіння воду із сіллю, влити оцет і зняти з вогню. Залити кабачки маринадом, що кипить. Стерилізувати банки місткістю 0,5 л 5 хв, 1 л — 7—8 хв. Потім банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.