1,5 кг кабачків, 30—50 г часнику, 2—3 лаврових листки, зелень петрушки й кропу до смаку
Для маринаду: 900 мл води, 100 г кетчупу чилі, 30 мл 9 %-ного оцту, 30 г солі, 50 г цукру
Кабачки нарізати кружальцями завтовшки 1 см. У стерилізовані банки покласти зелень, часник і лавровий листок. Зверху викласти кабачки. Для маринаду у воду додати кетчуп, сіль і цукор, довести до кипіння. Влити оцет і зняти з вогню. Кабачки залити гарячим маринадом. Банки накрити кришками й стерилізувати: місткістю 0,5 л — 7—10 хв, 1 л — 15 хв. Потім банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.