1,5 кг кабачків, 400 г помідорів, 200 г моркви, 20 г часнику, 15 г свіжого гострого перцю, 2 зонтики кропу
Для маринаду: 1 л води, 30 г солі, 40 г цукру, 70 мл 9 %-ного оцту, по 4—5 горошин чорного й духмяного перцю
Кабачки, помідори й моркву нарізати кружальцями, гострий перець — кільцями, часник — тонкими скибочками. Овочі укласти шарами в підготовлені банки, зверху покласти кріп. Для маринаду у воду додати сіль, цукор і спеції, довести до кипіння, влити оцет. Гарячим маринадом залити овочі. Стерилізувати банки місткістю 1 л протягом 10 хв, 2 л — 15 хв, 3 л — 25—30 хв. Потім банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.