1,5 кг кабачків, 300 г цибулі, 200 г моркви, 50 г часнику, 20—30 г кропу, лавровий листок і перець горошком до смаку
Для маринаду: 1 л води, 60 г солі, 50 г цукру, 100 мл 9 %-ного оцту
Кабачки ретельно вимити. Старі кабачки очистити від шкірки. Нарізати кабачки й моркву кружальцями, цибулю — кільцями. Укласти підготовлені овочі в стерилізовані банки, додати кріп, часник і спеції. Для маринаду скип’ятити воду із сіллю й цукром, влити оцет і зняти з вогню. Залити овочі гарячим маринадом. Банки накрити кришками й стерилізувати: місткістю 1 л — 15 хв, 2 л — 20 хв. Потім банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.