500 г лисичок, 100 г цибулі, 10 г свіжого гострого перцю, 20 г часнику
Для маринаду: 500 мл води, 200 мл яблучного оцту, 50 г цукру, 10 г солі
Гриби очистити, промити. Бланшувати 2—3 хв у підсоленому окропі (20 г солі на 1 л води). Відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Гострий перець і цибулю нарізати кільцями, часник — пластинками. Для маринаду воду довести до кипіння, додати сіль, цукор, оцет. У маринад, що кипить, викласти гриби, цибулю, перець і часник, кип’ятити 5 хв. Потім гриби викласти в стерилізовані банки, залити маринадом, що кипить. Банки закрити поліетиленовими кришками й зберігати в холодильнику.