1,5 кг лимонів, шматочок імбиру завдовжки 3—4 см, 250 г коричневого цукру, 1 стручок ванілі, 1 ч. л. агар-агару або пектину, 550 мл води
Агар-агар замочити на ніч у 200 мл води кімнатної температури. Лимони очистити від шкірки й кісточок, дрібно нарізати або натерти на тертці з великими отворами. Імбир очистити, натерти. У каструлі змішати 350 мл води й цукор. Нагріти до розчинення цукру, додати лимони й імбир, довести до кипіння й варити 2 хв, помішуючи, щоб суміш не пригоріла. Протерти масу крізь сито. Зі стручка ванілі витягти зерна, додати в сироп, що вийшов, ретельно перемішати. Агар-агар разом із водою, у якій він був замочений, довести до кипіння й кип’ятити близько 2 хв. Змішати імбирно-лимонний сироп і агар-агар, ретельно перемішати, трохи остудити й вилити у форму, вистелену промасленим пергаментом. Залишити для застигання за кімнатної температури на 2 доби. Готовий мармелад нарізати скибочками й за бажанням обваляти в цукрі.