120 г вершкового масла 30 г цукрової пудри 220 г борошна 2 жовтки 2 ст. л. молока засипка солі
Для начинки:
1 синя цибулина 100 г свіжих або морожених маслюків 100 г курячого філе 25 г вершкового масла 2 ст. л. вершків сіль чорний мелений перець
Перемішайте масло кімнатної температури з сіллю та цукровою пудрою, додайте борошно та жовтки й перемішайте до крихти, влийте молоко та замісіть тісто дуже швидко, бо масло почне танути.
Загорніть тісто в плівку чи накрийте кришкою та покладіть до холодильника на 1 годину.
Приготуйте начинку.
Відваріть куряче філе до готовності. Наріжте цибулину, курку та гриби скибочками.
Розігрійте вершкове масло та обсмажте на ньому спочатку цибулю, потім гриби, смажте ще 5 хвилин та додайте курку, сіль і перець. Дві хвилини по тому влийте вершки, та уваріть їх, щоб не було зайвої вологи. Остудіть.
Обережно наріжте тісто на шматки та трохи розкачайте їх. Розкладіть тісто по формі для запікання, сформуйте борти, потім обріжте або підігніть та зліплюйте шви вологими руками. З решти тіста сформуйте смужки.
Покладіть начинку на тісто, прикрасьте смужками та сформуйте борти.
Поставте пиріг у розігріту до 180 °С духовку на поличку, нижчу за середню, та випікайте 40—50 хвилин.
Якщо ви зробили низ занадто товстим, то тісто може не приготуватися, тому можна спекти основу, а потім покласти начинку. Для цього покладіть тісто без бортів, застеліть папером, засипте тісто сухою квасолею та випікайте 15 хвилин за температури 180 °С.