Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Бабусин пиріг
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Ваш возраст
Всего ответов: 428


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 10:27
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Несладкие мучные блюда

Поиск

Как не заболеть гастритом и алкоголизмом?
Ученые сделали сенсационное заявление о пользе сала
Взаимозаменяемость отдельных видов продуктов
Кремлевская диета


Бабусин пиріг


100 мл молока
13 г свіжих дріжджів
80 г вершкового масла
100 г цукру
засипка солі
3 жовтки

Для начинки:

2—3 яблука
2 ст. л. цукру
2 ст. л. води
1/3 ч. л. кориці

Дуже м’який та запашний, тісто казкове та готується дуже просто, його можна робити з різним варенням, абрикосами чи сливами, але начинка не може бути рідкою, треба спробувати прибрати всю зайву вологу із фруктів. У тісто не можна класти забагато борошна, воно повинне бути зовсім м’яке та навіть липнути до рук. Просто намочіть руки та працюйте з тістом далі, але не додавайте борошно.

Дріжджі розведіть в 2 ст. л. теплої (30—35 °С) води. Та залиште на 20 хвилин у теплому місці.

Підігрійте молоко та додайте масло, нарізане кубиками. Розтопіть.

2 жовтки збийте з цукром, додайте масло з молоком (кімнатної температури), дріжджі, сіль та борошно. Борошно додавайте поступово, щоб тісто не вийшло занадто крутим. Воно має бути як на бабу, тягучим та вологим. Все ретельно перемішайте та вимісіть. Накрийте плівкою та поставте в тепле місце підходити. Добре підійде духовка, розігріта до 40 °С, батарея або обігрівач. Залишіть на 1—1,5 години. Усе залежить від температури в кімнаті.

Приготуйте начинку.

Зваріть сироп з 2 ст. л. цукру та 2 ст. л. води, додайте очищені від шкірочки та нарізані шматочками яблука. Варіть на сильному вогні, щоб сік швидше уварювався, а яблука не зовсім розм’якли. Додайте корицю. Зніміть з вогню та охолодіть.

Розігрійте духовку до 180 °С. Змастіть форму для пирога вершковим маслом.

Коли тісто підійде, розподіліть його по формі та сформуйте борти. З іншої частини зробіть тоненькі ковбаски, витягуйте їх вологими руками. Намагайтесь робити їх рівномірними.

На тісто викладіть яблучну начинку та зверху зробіть сіточку. Закріпляйте тісто за допомогою води.

Збийте жовток з 1 ст. л. води та змастіть пиріг зверху.

Поставте пиріг у духовку на полицю, нижчу за середню, майже внизу.

Випікайте 30—40 хвилин. Дайте трохи охолонути та дістаньте з форми.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: пирог




Категория: Несладкие мучные блюда | Добавлено 19.09.2017
Просмотров: 487 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Бабусин пиріг"

Бабусин

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика