Судак обчищають, промивають, видаляють кістки, нарізують кусками і варять до готовності, додаючи петрушку, моркву, лавровий лист, запашний перець, сіль і частину взятої цибулі. Борошно просіюють, пересипають в каструлю, кладуть туди злегка підсмажену на маслі цибулю, потроху доливають рибного бульйону, в якому варився судак, і замішують густе, як сметана, тісто. Зварений судак розділяють на дрібні кусочки, посипають перцем, кладуть у змащені маслом сковорідки з білого металу, заливають підготовленим тістом і перед подаванням страви на стіл ставлять в духовку запікатись.
На 1 кг судака — 1 склянка пшеничного борошна, 2,5 ст. ложки олії, по 1/2 кореня моркви і петрушки, 2 цибулини, по З горошини чорного і запашного перцю, 1 лавровий листок, 2 ст. ложки рибного бульйону.