Промиті і добре розмочені сушені гриби варять до готовності, відціджують відвар, дрібно січуть, додають тертий черствий пшеничний хліб, злегка підсмажену січену цибулю, перець, сіль, сирі яйця, січену зелень петрушки. Все разом добре змішують, розділяють по дві котлети на порцію, обкачують у борошні, надають форми котлет і смажать в добре розігрітому маслі з обох боків до рум'яного кольору.
Приготування підливи.
Цибулю, моркву, петрушку шаткують і підсмажують, додають томат і підсмажують ще 10—15 хвилин. Потім додають підсмажене борошно, все змішують, розводять бульйоном, варять 40—50 хвилин, протирають крізь сито, доводять до кипіння і заправляють вершковим маслом. На стіл до січеників подають томатну підливу.
На 250 г сушених грибів — 250 г пшеничного хліба, 4 яйця, З ст. ложки вершкового масла або маргарину, 2 ст. ложки борошна, 2 горошини чорного перцю, 1 ст. ложку рубленої зелені петрушки.
Для підливи — 1 склянку бульйону, 0,5 ст. ложки борошна, 0,5 ст. ложки маргарину, 0,5 цибулини, 0,5 моркви, 0,5 кореня петрушки, 2 склянки томату, 3 ст. ложки вершкового масла, 0,5 ст. ложки цукру.