400 г курячого м’яса, можна брати просто філе 50 г цибулі 1 яйце 40 г білого хліба (десь 3 скибочки) 1/2 склянки молока 40 г вершкового масла 3—4 ст. л. борошна чорний мелений перець сіль олія
Виходять дуже смачні й соковиті! Для того щоб посікти м’ясо, потрібен дуже гострий ніж.
Хліб без скоринки наріжте та залийте теплим молоком. Залишіть на 20 хвилин.
М’ясо наріжте на маленькі шматочки, посічіть. Для легкого нарізування м’ясо можна трохи приморозити. Якщо шматочки вийшли завеликі, потрібно відбити їх ножем.
Цибулю натріть на дрібній тертушці, відіжміть сік.
Хліб ретельно відіжміть від молока та розімніть руками. Змішайте м’ясо, хліб, цибулю, додайте яйце, сіль і перець. Ретельно перемішайте та відбийте фарш, беріть його однією рукою та кидайте в миску.
Залишіть у холодильнику щонайменше на 30 хвилин, щоб усі компоненти об’єдналися й фарш став густішим.
Вологими руками сформуйте невеличкі котлетки. Обкачайте в борошні (можна в сухарях) та обсмажте на олії.
Форму для запікання дуже ретельно змастіть вершковим маслом. Викладіть січеники та запікайте до готовності 20—25 хвилин, кожні 5 хвилин поливайте вершковим маслом з дека.
Якщо ви робили тоненькі січеники та вони просмажилися, то запікати їх не потрібно. Січеники добре смакують із картопляним пюре.