Від язика відрізують горловину, старанно його промивають і варять до готовності, потім заливають холодною водою, ще з теплого здирають шкіру і нарізують тонкими шматочками (по 2—3 шт. на порцію).
Борошно злегка підсмажують на маслі, додають томату-пюре і продовжують смажити 4—5 хвилин. Потім розводять бульйоном, кладуть перець, цитринову кислоту, добре проварюють, проціджують, досипають промитих родзинок, доводять до кипіння, заправляють маслом і заливають підготовлений язик. Готовий язик подають на стіл з картопляним пюре і поливають підливою з родзинками.
На 700 г язика — 2,5 ст. ложки вершкового масла, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 100 г родзинок, 1 корінь петрушки, 1 цибулину, З ст. ложки томату-пюре, 1 ст. ложку цукру, 1 г цитринової кислоти.