Сирна маса солодка або солона — 102, сметана — 25. Вихід — 125.
Готову сирну масу покласти в глибокий посуд гіркою, зробити в ній заглиблення, в яке вилити сметану. Якщо використовують солону масу, можна додати кмин.
Сирна маса з горіхами
Сирна маса солодка з наповнювачами — 100, мигдаль — 9 або горіхи волоські — 11, сметана — 20. Вихід-125.
Волоські горіхи або солодкий мигдаль, обчищені від шкаралупи, обшпарити окропом, обчистити від шкірки і подрібнити. Мигдаль підсмажити до світло-коричневого кольору (його можна замінити арахісом). Волоські горіхи підсмажувати не рекомендується. Готову сирну масу викласти у порціонний посуд гіркою, покрити тоненьким шаром густої сметани і посипати горіхами. Оформити мандаринами або апельсинами, нарізаними кружальцями разом з шкіркою (10 г на порцію).
Сирна маса з варенням
Сирна маса солодка — 102, варення фруктове або ягідне без кісточок — 25. Вихід— 125.
Масу викласти у посуд гіркою, зробити в ній заглиблення, яке заповнити варенням, зверху посипати подрібненими горіхами. Масу оформити збитими з цукровою пудрою вершками (З0 г), випущеними з кондитерського мішка.