Розтоплене масло змішують з сметаною, додають туди цукор, жовтки, дріжджі і, підсипаючи борошно, замішують пухке тісто.
Тісто добре вимішують і викладають на змащений лист так, щоб покрити рівним шаром його дно і боки. Сир протирають крізь сито, додають до нього розтерті з цукровою пудрою жовтки, обварений і розтертий мигдаль, розтоплене масло (не гаряче), ваніль для аромату; все разом розтирають протягом півгодини до одержання однорідної маси, далі виливають піну збитих білків і обережно вимішують. Одержану масу викладають на розкачане на листі тісто, розрівнюють, змащують білком, а зверху накладають сітку з тонких шнурків, зроблених з цього ж тіста. Така сітка дуже прикрашає сирник. Коли тісто підійде, його випікають в духовці при помірній температурі (190— 200°).
На 3 склянки борошна — 200 г масла, 1 склянку сметани, 60 г цукру, 2 жовтки, 20 г дріжджів.
Для фаршу — 1,5 кг сиру, 15 жовтків, 500 г цукрової пудри, 250 г мигдалю, 0,5 склянки масла, ванілі на смак, 7 білків.