Салат чистять, промивають, струшують, а якщо великі головки, розрізують на 2—3 частини і вкладають у салатник. Зверху на салат кладуть у вигляді зірки круто зварені і розрізані на четвертинки яйця і перед подаванням на стіл поливають сметаною, змішаною з цукром, сіллю і оцтом.
На 2 головки — 0,5 склянки сметани, яєць, цукру, оцту, солі на смак.
САЛАТ ІЗ ШПИНАТУ
Молодий шпинат обчищають, промивають, струшують від води, дрібно нарізують і заливають соусом з олії, добре змішаної з оцтом, тертою булкою і сіллю.
Для соусу — 5 ст. ложки олїі, 2 ст. ложки оцту, 1 ст. ложку тертої булки, 1/2 чайної ложки солі.
САЛАТ ІЗ ЗЕЛЕНОЇ ЦИБУЛІ
Нарізують зелену цибулю, солять, накривають і дають постояти, а потім трохи розтирають ложкою, додають дрібно нарізаного кропу, оцту, сметани і добре розмішують.
Цей салат можна подавати з дрібно нарізаною редькою або редискою, а також із свіжим сиром.
На 500 г зеленої цибулі — 0,5 склянки сметани, 1 ст. ложку оцту, 15 г зеленого кропу.