4 солодких перці 300 г м’якої бринзи 1,5 ч. л. солі 1 ст. л. цукрової пудри 2 ст. л яблучного оцту 1 ч. л. чорного меленого перцю
Проста та смачна закуска! Для цієї страви підійде навіть зелений звичайний перець, його можна просто обсмажити з усіх боків, не очищаючи, та дати йому пропотіти, щоб знялась шкірочка, а потім очистити від насіння. До маринаду можна додати трохи часнику. Цей перець можна подавати й без сиру, аліе то зовсім інша закуска. Смак бринзи відкривається після подрібнення. Бринза набуває вершкового присмаку. Іноді можна врятувати навіть не дуже смачну і тверду бринзу, якщо збити її в блендері.
Розігрійте духовку до 220 °С.
Перець розріжте на 4 частини, очистіть від насіння та видаліть плодоніжку.
Покладіть перець на решітку на верхню полицю та запікайте 30—40 хвилин, поки шкірочка не потемнішає і не почне відставати.
Дістаньте з духовки й одразу покладіть до поліетиленового пакета, слоїка чи іншого посуду з кришкою. Залиште на 20 хвилин.
Дістаньте перець та очистіть від шкірочки.
Змішайте цукрову пудру, сіль, перець та оцет. Залийте цим маринадом перець і залишіть щонайменше на 1 годину.
Бринзу перекрутіть крізь м’ясорубку, подрібніть у блендері або просто розімніть руками.
Викладайте перець на одну частину тарілки та подрібнену бринзу на іншу. Можна прикрасити кропом.