2 картоплини 200 г маринованих опеньок 1 синя цибулина 80 г консервованого горошку 2 ст. л. нерафінованої олії 1 ч. л. чорного меленого перецю 1/4 ч. л. гірчиці 1 ст. л. яблучного оцту 1 ч. л. цукрової пудри сіль
Очистіть та наріжте картоплю відразу для салату — скибочками. Залийте окропом і варіть до готовності. Не переварювайте! Картопля повинна залишитися тугою.
Приготуйте заправку для салату. Змішайте гірчицю, цукрову пудру, сіль, перець, олію та оцет.
Коли картопля приготується, злийте воду, залийте 2 рази холодною водою та злийте, після цього залийте маринадом, накрийте кришкою, стряхніть каструлю, щоб картопля перемішалася із заправкою. Дайте охолонути.
Цибулину наріжте тоненькими кільцями, додайте горошок, гриби та картоплю. Перемішайте.