До складу заварного тіста входять пшеничне борошно, вершкове масло, яйця, сіль, вода.
Приготування тіста складається з двох стадій: заварювання і замішування. Для заварювання тіста в посудину наливають належну за нормою воду, кладуть сіль, цукор, масло і нагрівають до кипіння. Потім всипають просіяне борошно і, енергійно помішуючи, заварюють тісто протягом 1—2 хвилин так, щоб не утворились грудочки. Заварене тісто знімають з вогню, охолоджують до температури 70° і, не припиняючи мішати лопаточкою, поступово в 5—6 прийомів додають яйця. Круте тісто погано сходить, а з рідкого вироби розпливаються і при великому нагріванні в печі «сідають».
Поліпшити рідке тісто можна лише заварюванням другої порції з додаванням рідкого тіста. Вироби з тіста нормальної густини трохи розпливаються на злегка змащеному жиром листі. Якщо лист змастити надмірно, то на денцях виробів утворюються тріщини. Заварне тісто кладуть в кондитерський мішок і виготовляють вироби різноманітної форми. Випікають при температурі 210— 220° протягом 20 хвилин.