Просіяне борошно кладуть в каструлю, додають жовтки, сметану, цукор, молоко, сіль, добре змішують, щоб не було грудочок і додають збиті білки. Перебрані і промиті ягоди посипають цукром і ставлять на 1 годину в холодне місце. Після цього сік від ягід відціджують, ставлять в каструлі на вогонь і дають прокипіти.
Підготовлене тісто завтовшки 1 см наливають в сковороду з добре розігрітим смальцем. Зверху на одну половину тіста кладуть підготовлені ягоди і підсмажують. Другу половину підсмаженого тіста загортають на ягоди так, щоб на вигляд було, як великий вареник. Після цього тісто повертають на інший бік і смажать до готовності.
При подачі на стіл посипають цукровою пудрою і поливають провареним соком.
На 500 г малини, полуниць або вишень без кісточок — 3/4 склянки пшеничного борошна, З яйця, по 2 ст. ложки сметани, молока, смальцю і цукру, 1,5 чайної ложки цукрової пудри.