Вишні перебирають і промивають, 3/4 взятої кількості вишень роздавлюють разом з кісточками, а потім протирають крізь сито. Протерте вишневе пюре кладуть у чисту посудину, додають мелені корицю й гвоздику, цукор, холодну переварену воду, вино, цитринову кислоту і решту вишень, які треба промити і очистити від кісточок. Все добре змішують. Посудину ставлять у холодне місце для остигання.
На 600 г вишень — 3/4 склянки цукру, 0,1 г цитринової кислоти, 2 см палички кориці, 2 гвоздички, 2 склянки столового червоного вина, 0,5 склянки холодної перевареної води.
ХОЛОДЕЦЬ З МАЛИНИ АБО ПОЛУНИЦЬ
Полуниці або малину перебирають, промивають і протирають крізь сито. Вижимки від ягід, одержані після протирання, заливають водою, проварюють і проціджують. Потім додають у проціджений відвар вино і цукор, доводять до кипіння, змішують з протертим ягідним пюре, і ставлять у холодне місце для остигання.
На 500 г полуниць або малини — 1 склянку червоного столового вина, 1 склянку цукру, 3,5 склянки води. Похожие рецепты: