2 яйця 120 г борошна 200 мл молока жирністю 2,5 % 80 мл води 2,5 ст. л. вершкового масла 2 ст. л цукру 1/4 ч. л. солі 400 г сиркової маси з родзинками олія
Яйця змішайте з 1 ст. л. цукру та сіллю, всипте борошно, перемішайте, додайте половину молока, знову перемішайте, влийте решту молока та воду, додайте 1,5 ст. л. розтопленого, але не гарячого вершкового масла. Мішайте тісто ополоником, набираючи та виливаючи його з висоти назад у миску, це збагатить тісто киснем. Тісто повинно вийте дуже рідке, бо налисники потрібні тонкі.
Смажте налисники на пательні з чавуну діаметром приблизно 18 см, змащуйте через раз олією, користуйтеся пензлем чи половиною картоплини на виделці.
Готові налисники складайте гіркою та накривайте кришкою.
Кладіть налисник підсмаженим боком зверху, викладайте 1 ст. л. начинки (приблизно по 25 г) на кожний млинець та загортайте конвертом.
Готові налисники щільно складіть до форми, змастіть рештою розтопленого вершкового масла та притрусіть цукром.
Запікайте в розігрітій до 220 °С духовці до золотистої скоринки 15 хвилин. Похожие рецепты: