Для маринаду: 1 л води, 45 г солі, 30 г цукру, 90 мл 9 %-ного оцту, по 3—4 горошини чорного й духмяного перцю, лавровий листок
Опеньки очистити, ретельно промити в проточній воді. Викласти в каструлю з підсоленим окропом (20 г солі на 1 л води) і варити 20 хв, знімаючи піну. Коли гриби опустяться на дно, зняти ємність з вогню, відкинути гриби на друшляк і промити. Змішати всі складові для маринаду, довести до кипіння. Викласти в маринад опеньки, варити 10—15 хв після закипання. Гарячі опеньки розкласти в стерилізовані банки, пересипаючи дрібно нарізаним часником, додати зонтик кропу, залити маринадом, що кипить. Банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.