1,5 кг опеньків, 60 г солі, 30 г зелені петрушки й кропу, 5 г насіння кропу, 3—4 лаврових листки, 5 г меленого чорного перцю
Опеньки очистити, ретельно промити. Опустити в підсолений окріп (20 г солі на 1 л води) і варити 15 хв після закипання. Відкинути гриби на друшляк, дати рідині стекти. Підготовлені гриби щільно укласти в ємність для засолювання, пересипаючи сіллю, рубаною зеленню й спеціями. Зверху поставити гніт. Протягом доби в ємності повинен утворитися розсіл. Якщо його буде недостатньо й він не буде покривати гриби повністю, варто збільшити масу гніта або долити свіжоприготовлений розсіл (40 г солі на 1 л води). Залишити в прохолодному місці на 20—30 днів.