5 кг кабачків, 200 г часнику, 1 стручок гострого перцю, великий пучок зелені, 500 мл олії, 200 мл 9 %-го оцту, 8 ст. л. цукру, 3 ст. л. солі
Кабачки ретельно помити, очистити від шкірки, нарізати тонкими кружальцями, викласти в ємність для тушкування. Додати олію, оцет, цукор, сіль, всипати рубану зелень, накрити кришкою і тушкувати 20 хв на слабкому вогні. Додати подрібнений часник і гострий стручковий перець, варити ще 3—4 хв. Гарячий салат розкласти в банки, закатати, перевернути догори дном і закутати до охолодження.
Салат із кабачків
3 кг кабачків, 1 кг помідорів, 600 г моркви, 2 головки часнику, 200 мл олії, 100 мл 9 %-го оцту, 6—8 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі
Кабачки почистити, нарізати кубиками. Моркву натерти на великій тертці. Помідори нарізати за бажанням. Овочі викласти в каструлю, додати олію, оцет, цукор, сіль, ретельно перемішати й тушкувати 25 хв. Наприкінці приготування додати часник, пропущений через прес, перемішати. Гарячий салат розкласти в банки місткістю 0,5 л, стерилізувати 15 хв і закатати.
Салат із кабачків з овочами
1,5 кг кабачків, 1 кг помідорів, 2—3 болгарських перці, 2 великі моркви, 2 червоні цибулини, ¾ склянки рису, 100 мл олії, 2 ст. л. оцту, ½ ст. л. солі, ½ ч. л. чорного перцю
Помідори пропустити через м’ясорубку. Кабачки й болгарський перець нарізати кубиками, моркву — тонкими кружальцями, цибулю — півкільцями. Рис промити, відварити в підсоленій воді до напівготовності. Цибулю й моркву обсмажити. Кабачки обсмажити окремо. У велику жаротривку ємність викласти пюре із помідорів, додати нарізаний перець, тушкувати 5 хв. Додати обсмажені овочі, перемішати, тушкувати на слабкому вогні 5 хв. Всипати рис, додати оцет, сіль, перець, тушкувати 10—15 хв. Гарячий салат розкласти в банки, закатати, перевернути догори дном і закутати до охолодження.