1,5 кг цвітної капусти, 700 г болгарського перцю, 1,5 кг помідорів, 100 г часнику, 200 г зелені петрушки, 200 мл олії, 150 мл 5 %-го яблучного оцту, 6 ст. л. цукру, 2,5 ст. л. солі
Цвітну капусту розібрати на суцвіття, бланшувати 2 хв в підсоленій киплячій воді, відкинути на друшляк, остудити. 300 г болгарського перцю нарізати шматочками. Перець, що залишився, помідори і часник пропустити через м’ясорубку. Овочеве пюре викласти в каструлю, додати рубану зелень петрушки, олію, оцет, цукор, сіль, довести до кипіння. Викласти капусту і перець, нарізаний шматочками; після закипання тушкувати 15 хв. Гарячий салат розкласти в банки, закатати, перевернути догори дном і закутати до охолодження.