Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Салати із огірків
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Ваш возраст
Всего ответов: 428


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 15:21
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Заготовки

Поиск

Врачи рассказали о пользе темного шоколада
Как уменьшить риск развития сахарного диабета I типа
Ученые запретили женщинам, желающим зачать ребенка, есть эти продукты
Как научиться вставать в 5 утра? И, главное, зачем?


Салати із огірків
Салат із огірками ( 1 рецепт)

5 кг огірків, 2,5 кг помідорів, 1 кг болгарського перцю, 1 головка часнику, 200 мл олії, 3 ст. л. солі

Помідори очистити від шкірки, у перцю видалити насіння. Пропустити перець і помідори через м’ясорубку. Отримане пюре викласти в каструлю, додати олію, сіль, довести до кипіння, варити 15 хв. Огірки нарізати кружальцями, викласти у киплячу масу, варити 10 хв. Наприкінці приготування додати подрібнений часник. Гарячий салат розкласти в банки, закатати, перевернути догори дном і закутати до охолодження.

Салат із огірками (2 рецепт)

2 кг огірків, 2 кг помідорів, 5—7 болгарських перців, 1 стручок гострого перцю, 200 г часнику, 150 мл олії, 80 мл 9 %-го оцту, 250 г цукру, 2 ст. л. солі

Овочі помити. Помідори, часник, болгарський і гострий перець пропустити через м’ясорубку, викласти в каструлю. Додати олію, оцет, цукор, сіль, варити 10 хв. Огірки нарізати напівкруглими скибочками, викласти в киплячий помідорний соус, тушкувати 4 хв. Гарячий салат розкласти в банки, закатати, перевернути догори дном і закутати до охолодження.

Салат із огірків з цибулею

1 кг огірків, 500 г цибулі, 100—150 мл олії, 100—200 мл 5 %-го яблучного оцту, 3—4 ст. л. цукру, 1—1,5 ст. л. солі, мелений чорний перець до смаку

Огірки нарізати кружальцями, цибулю — півкільцями, викласти в жаротривку ємність. Додати олію, цукор, сіль, перець, залишити до появи соку. Потім поставити на слабкий вогонь і варити, постійно помішуючи. Коли рідина почне закипати, влити оцет, дати покипіти 5 хв. Гарячий салат розкласти в стерилізовані банки, закатати, перевернути догори дном і закутати до охолодження.

Салат із огірків з болгарським перцем

400 г огірків, 400 г болгарського перцю, 350 г цибулі, 4—5 зубців часнику, невеликий пучок зелені

Для маринаду: 1 л води, 4—5 ст. л. 9 %-го оцту, 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі, 6—7 горошин чорного перцю, 4 горошини духмяного перцю

Огірки нарізати кружальцями, болгарський перець — смуж­ками, цибулю — півкільцями. Часник і зелень порубати. Підготовлені овочі викласти в банки шарами. Для маринаду у воду додати цукор, сіль, перець, довести до кипіння. Зняти з вогню, влити оцет. Овочі залити маринадом. Банки закрити поліетиленовими кришками, залишити до повного охолодження. Зберігати в холодильнику.

Салат із огірків «Бостон»

1 кг огірків, 1 зелений болгарський перець, 1 червоний болгарський перець, 3 великі цибулини

Для маринаду: 400 мл води, 2 ст. л. зерен гірчиці, 1 склянка 6 %-го оцту, 5 ст. л. цукру, 1 ст. л. солі, спеції до смаку

Огірки очистити від шкірки, нарізати кружальцями. Перець нарізати смужками, цибулю — півкільцями. Для приготування маринаду воду довести до кипіння, додати оцет, цукор, сіль, спеції до смаку. Покласти в маринад овочі, варити на слабкому вогні 15 хв. Гарячі овочі розкласти в стерильні банки, залити маринадом, додати зерна гірчиці. Банки закатати й закутати, залишивши так до повного охолодження.

Салат із огірків і помідорів

2 кг огірків, 2 кг помідорів, 700 г цибулі, 100 мл олії, 100 мл 6 %-го оцту, 3 лаврових листки, 6—7 горошин духмяного перцю, цукор і сіль до смаку

Змішати олію з оцтом, цукром, сіллю, спеціями, довести до кипіння, одразу зняти з вогню. Овочі помити, нарізати невеликими шматочками, посипати сіллю, залишити на 30 хв, щоб пустили сік. Потім залити сумішшю олії та оцту, поставити на вогонь. Варити 30 хв на слабкому вогні. Розкласти гарячий салат в сухі стерилізовані банки, закатати, перевернути догори дном і закутати, залишивши так до повного охолодження.

Салат «Ніжинський» із огірків (1 рецепт)

1,2 кг огірків, 750 г цибулі, 2 гілочки кропу, 120 мл 6 %-го оцту, 2 ст. л. солі, 1 ст. л. цукру, 4 невеликих лаврових листки, по 8—12 горошин чорного і духмяного перцю

Огірки нарізати кружальцями завтовшки 3—4 мм, цибулю — півкільцями. Кріп порубати. На дно підготовлених банок місткістю 0,5 л покласти перець і лавровий лист, потім щільно укласти огірки, перешаровуючи цибулею і кропом. У кожну банку додати по ¾ ч. л. солі і ½ ч. л. цукру, влити 2 ст. л. оцту, залити окропом доверху. Банки накрити кришками, залишити на 20 хв, потім простерилізувати 8—10 хв, закатати й закутати до охолодження.

Салат «Ніжинський» із огірків (2 рецепт)

4 кг огірків, 500 г болгарського перцю, 500 г моркви, 500 г цибулі, 200 мл олії, 200 мл 9 %-го оцту, 8 ст. л. цукру, 6 ст. л. солі

Огірки помити, нарізати кружальцями, посипати 4 ст. л. солі, залишити на 2 год. Потім віджати. Додати нарізану півкільцями цибулю, болгарський перець, терту моркву, додати 2 ст. л. солі і залишити іще на 2 год. Змішати олію, оцет і цукор. Залити овочі маринадом, залишити на добу. Потім розкласти в банки місткістю 1 л, стерилізувати 20 хв, закатати й закутати до охолодження.

Салат із огірків, цибулі та яблук

1 кг огірків, 4 цибулини, 6 болгарських перців, 5—6 яблук, 1—2 ст. л. зерен коріандру, ½ ч. л. молотого імбиру

Для маринаду: 1 л води, 3 ст. л. цукру, 1 ст. л. солі, 100 мл 9 %-го оцту

Усі овочі та яблука помити. У яблук і перцю видалити серцевину. Нарізати усі підготовлені продукти великими кубиками або скибочками, посипати коріандром та імбиром, перемішати, залишити на 1 год, щоб пустили сік. Для маринаду у воді розчинити цукор і сіль, довести до кипіння, зняти з вогню і влити оцет. Овочі щільно укласти в стерильні банки (знадобиться 5—6 банок місткістю 0,5 л), залити гарячим маринадом і залишити на 20 хв. Якщо маринаду не вистачить, долити окріп. Потім маринад акуратно злити в каструлю, довести до кипіння і знову залити овочі. Банки накрити кришками, простерилізувати (банки місткістю 0,5 л — 10 хв, місткістю 1 л — 15—20 хв), закатати й закутати до охолодження.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: салат




Категория: Заготовки | Добавлено 11.09.2019
Просмотров: 328 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Салати із огірків"

Салати

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика