1 кг помідорів, 1 кг огірків, 1 кг болгарського перцю, 6—7 цибулин, 4 лаврових листки, 10 бутонів гвоздики, 10 горошин чорного перцю
Для маринаду: 2 л води, 3 ст. л. желатину, 200 мл 9 %-го оцту, 5 ст. л. цукру, 4 ст. л. солі
Залити желатин невеликою кількістю води, залишити на деякий час. Помідори й огірки нарізати кружальцями, цибулю і перець — кільцями. Овочі викласти в стерилізовані банки, додати перець горошком, гвоздику і лавровий лист. Для маринаду у киплячій воді розчинити цукор і сіль, зняти з вогню, додати оцет і желатин, ретельно перемішати. Залити маринадом овочі. Банки накрити кришками, простерилізувати (банки місткістю 0,5 л — 10—15 хв, місткістю 1 л — 15—20 хв), закатати й закутати до охолодження.