Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. ЗАСОЛЮВАННЯ ПРЯНОЇ ЗЕЛЕНІ
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Вы едите мясо?
Всего ответов: 242


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 14:38
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Заготовки

Поиск

Сочетаемость продуктов
Ученые заявили, что здоровое питание - понятие относительное
Первые симптомы коронавируса: что нужно знать
Мужчины не вымрут: ученые


ЗАСОЛЮВАННЯ ПРЯНОЇ ЗЕЛЕНІ


Чимало плодів і овочів у звичайних умовах не можуть довго зберігатися свіжими. Для того, щоб продовжити строк їх споживання, а також приготувати з них продукти з іншими, ніж у свіжих овочів, смаковими якостями, плоди і овочі консервують.

У домашніх умовах завжди можна запастись потрібною для сім'ї кількістю різноманітних консервованих плодоовочевих продуктів.

Пряну солону зелень можна використовувати як приправу взимку і ранньою весною. Солять зелень кропу, петрушки, селери, естрагону, васильків, меліси цитринової тощо.

Для консервування беруть свіжу зелень (до цвітіння), старанно її перебирають і видаляють стебла, тверді задерев'янілі черешки та різні домішки. Потім зелень старанно миють, викладають на сито і обполіскують водою. Промиту зелень ріжуть ножем або рубають сікачем на дрібні частинки (1 —1,5 см), кладуть в глиняні або скляні банки, пересипаючи сіллю з розрахунку 200 г на 1 кг зелені, і ущільнюють її до появи соку. Через один-два дні посудину доповнюють посоленою зеленню доверху, закупорюють (корками, кришками) і ставлять на зберігання в холодне місце. Оскільки для консервування беруть 20 % солі, при готуванні страви з такою зеленню солі в каструлю не кладуть, а додають на смак в тарілку.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: зелень, заготовка




Категория: Заготовки | Добавлено 20.11.2014
Просмотров: 578 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "ЗАСОЛЮВАННЯ ПРЯНОЇ ЗЕЛЕНІ"

ЗАСОЛЮВАННЯ

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика