Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. СУШІННЯ  ПЛОДІВ,  ЯГІД  І  ЗЕЛЕНІ
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Употребляете ли Вы алкогольные коктейли?
Всего ответов: 281


Приветствую Вас, Гость · RSS 22.11.2024, 21:33
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Заготовки

Поиск

Таблица калорийности приправ
Предельный срок хранения продуктов в морозильной камере
Пивной живот образуется не от потребления пива
Как научиться вставать в 5 утра? И, главное, зачем?


СУШІННЯ ПЛОДІВ, ЯГІД І ЗЕЛЕНІ


Для сушіння можна використати майже всі фрукти і багато овочів.

У домашніх умовах їх можна сушити в духовці, або на сонці в суху погоду. Треба відбирати плоди, ягоди і овочі цілком стиглі або перестиглі, оскільки в такому стані вони найбагатші на поживні речовини, містять менше вологи.

Залежно від виду і соковитості плодів і ягід найбільш підхожою є температура 50—65 °С на початку і наприкінці сушіння, 70—85 °С — в середині. Такої температури можна досягти тільки у духовці.

При сушінні на сонці сировину 3—4 год видержують у затінку на вітрі, а потім виносять на сонце. По закінченні сушіння сировину ще 2—3 год видержують у затінку.

Щоб прискорити сушіння, сировину треба часто перегортати, а дверцята духовки прикривати нещільно. Сушіння припиняють, коли плоди стають сухими, еластичними і при стискуванні не виділяють сік.

З 1 кг свіжих обчищених плодів можна одержати 100—300 г сушених.

Зберігати висушені фрукти та овочі треба у сухому приміщенні, а якщо під час зберігання вони зволожуються, їх потрібно підсушити в духовці. Зберігають сухі фрукти та овочі у скляних банках або паперових мішках.

Яблука сушені

Для сушіння відбирають тверді, стиглі, кисло-солодкі яблука з світлою м'якоттю. Яблука миють, нарізають кружальцями завтовшки 6—7 мм, а потім бланшують у воді, підкисленій лимонною кислотою (1,5 г на 1 л води), протягом 5 хв.

При сушінні на сонці кружальця яблук нанизують на міцну нитку, а при сушінні в духовці їх укладають на лист, вистелений чистим папером.

Груші сушені

Для сушіння беруть не зовсім стиглі плоди. Їх миють, нарізають половинками або четвертинками й укладають на лист, вистелений папером. Дрібні груші сушать цілими.

При сушінні на сонці нарізані або цілі груші нанизують на міцну нитку. Сушіння груш триває трохи довше, ніж сушіння яблук. •

Черешні й вишні сушені

Відсортовані стиглі черешні й вишні миють, дають стекти воді, висипають на лист, вистелений папером, і сушать у духовці або на сонці. У напівсушеної черешні можна видалити кісточки і використовувати її замість ізюму. . .

Сливи сушені

Стиглі сливи миють, дають стекти воді, укладають на лист і сушать у духовці або на сонці. При досушуванні сливи злегка обприскують водою, щоб надати їм блиску. Готові висушені сливи можна пересипати цукром-піском і зберігати у закритій банці.

Абрикоси і персики сушені

Абрикоси і персики миють видаляють кісточки й укладають на, лист, вистелений папером.

При сушінні на сонці половинки плодів нанизують на міцну нитку або укладають на фанерні чи дерев'яні ґратчасті листи.

Виноград сушений

Найбільш придатні для сушіння ягоди білих і рожевих сортів винограду з щільною шкіркою і багаті на цукор.

Виноград миють, дають стекти воді і разом з гребенями ставлять сушити в помірно нагріту духовку при температурі не вище 75 °С або на сонці. Сушити треба швидко. Підсушений виноград знімають з гребенів, висушують до готовності.

Зелень сушена

Молоде листя і паростки кропу, петрушки і селери миють, видаляють корені, товсті стебла, що огрубіли, черешки, загниле і пожовкла листя. Промиту зелень нарізають кусочками завдовжки 1—2 см і ставлять сушити у духовку або на повітря у затінку.

Висушену зелень зберігають у щільно закритих банках для збереження аромату. Вихід зелені—10—12% від ваги сирої зелені.

Селера і петрушка сушені

Коренеплоди обчищають від шкірочки, старанно миють, ріжуть на кусочки і сушать у духовці або на сонці.

З 1 кг свіжих обчищених коренеплодів одержують 140—150 г сухих.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: зелень, плоды, ягоды




Категория: Заготовки | Добавлено 29.08.2015
Просмотров: 943 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "СУШІННЯ ПЛОДІВ, ЯГІД І ЗЕЛЕНІ"

СУШІННЯ

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика