До складу салату входять такі овочі: томати зелені або рожеві, перець солодкий, цибуля, соняшникова олія, оцет, прянощі.
Томати миють, очищають від плодоніжок і нарізають часточками або пластинками завтовшки 0,5 см. Перець солодкий миють, видаляють плодоніжку з насінником, обполіскують від насіння і нарізають смужками завширшки 1,5—2,5 см.
Цибулю обчищають від лушпиння, миють і нарізають пластинками завтовшки до 0,5 см.
Нарізані овочі пересипають сіллю з розрахунку 20 г на 1 кг овочів і витримують 20—30 хв. Овочі відокремлюють від рідини, що виділилась, змішують з оцтом і укладають у банки, в які попередньо налито 25 г прожареної соняшникової олії і покладено 1—2 горошини чорного гіркого перцю і 1 лавровий лист середньої величини.
Витрата продуктів для приготування 10 банок салату місткістю 0,5 л, г: томати зелені або рожеиі — 3000; перець солодкий — 1000; цибуля — 700; олія соняшникова — 250; оцет 6%-ний — 300; перець чорний — 10 горошин; лавровий лист— 10 шт.
Наповнені банки стерилізують при температурі 100 °С: банки місткістю 0,5-л—25 і 1,0 л — З0 хв.